Pályázat

A Gyomai Szilvia Panzió Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 27 177 135 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program, Szálláshelyfejlesztési Konstrukció, panziók fejlesztése” című Felhívásra benyújtott „A gyomaendődi Szilvia Panzió szolgáltatási színvonalának növelése” című, TFC-1-1-1-2017-2018-00355 azonosító számú támogatási kérelem keretében.

A támogatás intenzitása: 70%.

A projekt keretében Gyomaendrődön valósítottunk meg panziófejlesztést.

A beruházás keretében a Panzió minőségi színvonalának növelését valósítottuk meg. A külső homlokzat felújítása, a belső tér felújítása és hozzá kapcsolódóan eszközök beszerzése hozzájárul a magasabb szintű szálláshely szolgáltatás nyújtásához. A kifogásolhatatlan megjelenésű épület vonzóbb a vendégek számára. A finn szauna beépítése, klubhelység kialakítása és eszközök beszerzése tematikus szolgáltatásaink kialakításához kapcsolódnak, így wellness részlegünkben finn szauna és masszázs válik elérhetővé. A klubszobában csocsó, ping-pong, kerékpárkölcsönzés és seagway bérletének lehetőségét teremtettük meg. A telken belüli infrastruktúra fejlesztésével a szolgáltatás ellátásának alapvető feltételeit biztosítottuk, így térburkolat kialakítását, kazánház építését valósítottuk meg. A vendéglátó egység felújítása, és hozzá kapcsolódóan eszközök beszerzése a magasabb minőségű kiegészítő szolgáltatás feltételeit biztosítják. Napelemes rendszer telepítésével környezetbarát módon, alacsonyabb üzemeltetési költséggel tudjuk fenntartani a Panziót.

A fejlesztés hatására a „Panzió csillaggal” 3*-os minősítési szintjét elérjük és megszerezzük. Ezzel és a panzió szolgáltatásainak minőségi javításával és az új tematikus szolgáltatásnyújtással elérjük és a fenntartási időben fenntartjuk a legalább 50%-os kihasználtságot. A beruházás hatására a turizmusból származó jövedelem növekszik a településen, melynek közvetlen hatásaként jelentkezik a helyi adó befizetésének növekedése is.

A támogatási kérelem benyújtásakor a szobakihasználtságunk 29,06 %-os volt, az átlagos szobaár növekedésre 21,21%-ot tervezünk a fenntartási idő alatt.

A projekt befejezési dátuma: 2019. december 31.